• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Volvo Vis нові торгові тарифи США

Volvo Vis нові торгові тарифи США

08 серпня 2018
Volvo Vis нові торгові тарифи США

За словами генерального директора Volvo Cars Хакана Самуельссона, щоб уникнути негативного впливу нових імпортних тарифів США щодо товарів китайського виробництва компанія частково переводить виробництво свого передового кросовера XC60 в Європу.

Виступаючи під час підбиття підсумків другого кварталу 2018 року, він також заявив, що в кварталі, що завершився операційний прибуток Volvo, що належить нашому китайському партнеру Geely, зросла на 29 відсотків.

До теперішнього часу XC60 проводився тільки в Китаї, звідки він поставлявся на китайський ринок і в зарубіжні країни, включно зі Сполученими Штатами.

«Ми, - сказав Х. Самуельсон, - природно, проведемо деяку реорганізацію виробництва на нашому заводі в Швеції, і експорт в США здійснюватимемо звідси. А китайське підприємство буде виробляти продукцію для інших ринків. Ті готові XC60, які призначалися для поставок з Китаю в США, ми спрямуємо в Європу і в інші регіони ».

У 2010 році Geely придбала Volvo Cars у Ford Motor Co. Після трьох років санації компанії вона ось уже четвертий рік поспіль стабільно досягає зростання виробництва і продажів своєї продукції.

Так за другий квартал поточного року чистий прибуток зросла на 40 відсотків і склала 3 мільярди шведських крон (337 мільйонів доларів США), а позитивне сальдо становить 3,7 мільярдів доларів.

Х. Самуельсон зазначив, що 2018 році очолювана ним компанія також досягла успіхів в плані глобального зростання.

Нещодавно почав працювати її перший завод в Південній Кароліні, на якому будуть проводитися седани S60; обсяг інвестицій в цей проект склав 1,1 мільярда доларів.

Термін окупності заводу, на тлі деякої відтермінування грошових надходжень через торгові санкції, дещо збільшиться, але постійно зростаючий попит американського споживача на кросовери і великі седани Volvo гарантує позитивний кінцевий результат.

І хоча за другий квартал обсяг продажів саме S60 знизився на вісім відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року, продажу Volvo XC40, XC60 і XC90 виросли на 67,3 відсотка (в минулому році зростання склало 62 відсотки).

Прийняті китайською владою заходи у відповідь на введені США нові тарифи для імпорту з Китаю пом’якшили фінансові втрати китайських виробників товарів, в тому числі і автовиробників.

Тепер американський президент заявив про те, що адміністрацією США будуть введені нові підвищені тарифи на імпорт автомобілів з Європи, де Volvo має два заводи.

Керівництво Geely впевнене, що можливі в цьому випадку фінансові втрати Volvo будуть заміщені за рахунок впровадження у виробництво електромобілів, автономно керованих машин, а також за рахунок збільшення обсягів надання клієнтам різного роду послуг.

Виступаючи в Гонконзі, голова Geely Лі Шуфу сказав, що більш високі тарифи приведуть до зростання цін і можуть в кінцевому підсумку змусити Volvo диверсифікувати виробництво в США, Китаї та Європі, щоб виробляти більше моделей в кожному регіоні.

«Нам доведеться інвестувати у виробництво більш широкого діапазону моделей автомобілів в цих регіонах», - цитує його «Південно-Китайська ранкова пошта».

«Це буде як і раніше приводити до більш високих цін на нашу продукцію, - сказав Х. Самуельсон, який вважає за краще оптимізувати існуючі заводи подібно ситуації з XC60. - Я би дуже не хотів починати будь-які великі інвестиції з метою компенсації можливих втрат. Спочатку ми повинні спробувати пом'якшити вплив нових тарифів, використовуючи більш розумно заводи, які у нас є».

Але ці коригування можуть перестати бути ефективними, якщо Вашингтон застосує нові тарифи для автомобілів європейського виробництва.

Viber Telegram Зворотній дзвінок Задати запитання