• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Обслуговування та ремонт автомобілів. Зарубіжний досвід

Обслуговування та ремонт автомобілів. Зарубіжний досвід

18 жовтня 2017
Обслуговування та ремонт автомобілів. Зарубіжний досвід

Південно-Африканська Республіка. Ця країна, дуже від нас географічно, якось зненацька стала для нас ближчою у зв’язку із поставками вугілля. Хтось покладав на ці поставки дуже великі надії, хтось ставив їхню ефективність під дуже великий сумнів, але у будь-якому разі ПАР була протягом тривалого часу постійно на слуху.

 


Цікаво, а який у них стан справ з обслуговуванням та ремонтом автомобілів? Можливо, є сенс запозичити що-небудь корисне із їхнього досвіду?
Попри те, що в країні, на ринку таких послуг. Існує достатня кількість досвідчених та авторитетних компаній, є і такі, що використовують брак технічних знань автовласників для того, щоб переконати їх у необхідності виконання тих, чи інших робіт без реальної потреби у цьому. Одержання автомобіля після ремонту також може перетворитися на проблему.
Ця проблема настільки серйозна, що для вирішення пов’язаних із нею спірних питань в країні існує державна інституція –Омбудсмен з питань автомобільної промисловості (MIOSA) та його офіс. Будь-які спори, пов’язані з роботами, виконаними на транспортному засобі, можуть бути направлені до цього органу для вирішення питання. Щомісяця до цього органу звертається більш чотирьох тисяч споживачів, обманутих реально або тих, хто вважає себе обманутим.


Існує і громадська організація – Асоціація об’єднань автовласників (АА), також покликана захищати інтереси власників автомобілів.
У офісі MIOSA для автовласників розробили спеціальні рекомендації з цього питання.


За переконанням АА автовласник має добре підготуватися перед тим, як віддавати свій автомобіль у ремонт (обслуговування).
Ось їхні рекомендації:


ВИКОНАЙ СВОЄ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
Важливо виконати домашнє завдання перед тим, як вибрати фахівця.
«Із вуст у вуста – Це добрий шлях для визначення, хто кращий механік у Вашому районі. Але, якщо Ви відповідальний власник, Ви маєте також відвідати ремонтні підприємства та поговорити з механіками, щоб зрозуміти, як вони працюють та яка погодинна ставка оплати їхньої праці» - рекомендує АА.


ПОГОДЖЕННЯ ТЕРМІНІВ
Заздалегідь, до початку робіт, погодьте терміни їхнього виконання, а також пов’язані із ними витрати. Не допускайте перевищення термінів. Якщо робота не виконана вчасно, зверніться до майстерні для отримання пояснень.


ОЦІНКА РИЗИКІВ
З’ясуйте, чи є будь-які ризики, окрім тих, що були виявлені механіком до початку робіт та чиє будь-які потенційні проблеми, що можуть виникнути з початком виконання робіт.


ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ
Проконсультуйтесь з виконавцями, чи усуне конкретний ремонт (обслуговування) виявлені Вами проблеми, та пам’ятайте, що діагностичний ремонт може коштувати дорого.


МАРКЕТИНГ
Пам’ятайте, що самий дешевий товар – не найкращий. Якщо Ви вважаєте, що вартість ремонту в калькуляції є непомірно високою, зверніться за новою калькуляцією до іншої майстерні або вивчіть пропозиції різних дилерів запасних частин та закупіть все, що необхідно для ремонту, самостійно.


ПЕРЕВІРТЕ РОБОТУ
Коли Ваш автомобіль буде готовий до збирання, перевірте його на наявність ознак того, що робота була виконана реально.
«Не завжди можна побачити, що було зроблено. Але Ви можете побачити, що, наприклад, новий вентилятор був встановлений, тому, що він виглядатиме новим і буде мати на корпусі номери, які легко ідентифікувати. Якщо Ви не бачите, що було зроблено, попросіть у механіка детальний звіт» - рекомендує АА.

 

ЗБЕГІГАЙТЕ ДОКУМЕНТАЛЬНІ ПІДТВЕРДЖЕННЯ РЕМОНТУ
Ведіть хронологію ремонтів (обслуговування) Вашого автомобіля – це у подальшому допоможе у проведенні як його діагностики, так і ремонту (обслуговування). Документальні підтвердження виконання робіт допоможуть Вам, у разі необхідності, у позитивному для Вас вирішенні спірних питань.


СКОРИСТАЙТЕСЯ ДОПОМОГОЮ АА У ПІДПОРІ НАДІЙНОЇ МАЙСТЕРНІ
АА також пропонує послугу Quality Assured (AAQA) для того, щоб допомогти автовласникам підібрати авторитетні ремонтні компанії.
«Наша команда фахівців із забезпечення якості підбирає компанії для потенційного партнерства у широкому спектрі послуг для забезпечення потреб членів (і не членів) Асоціації у послугах з ремонту (обслуговування) автомобілів» - заявляє АА.


Для того, щоб стати партнером AAQA, претендент має пройти аудит АА з метою підтвердження відповідності його можливостей визначеним стандартам.  Реальна якість виконаних робіт і їхня відповідність жорстким вимогам стандартів постійно контролюється у ході регулярних перевірок, які здійснюються спеціалістами АА.


Як то кажуть, коментарі тут недоречні. А ось що стосується запасних частин та матеріалів, необхідних для ремонту (обслуговування) автомобілів китайського виробництва, зокрема Chery, то з цього приводу ми гарантуємо оперативне та повне виконання Ваших замовлень на вигідних умовах.