• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а

Китай як новатор

28 липня 2018
Китай як новатор

Китай є новаторським світовим трендом в декількох областях: від недорогих EV і акумуляторів нового покоління до інтернет-роздрібної торгівлі, управління великими масивами даних, їзди на велосипеді та інших моделей нової мобільності.

Ця трансформація забезпечується зростаючою високотехнологічною промисловістю Китаю, особливо в автомобільному секторі.

E-commerce Colossus Alibaba Group, Amazon of China; Baidu, Google в Китаї; і Tencent, Facebook в Китаї, утворюють технологічний тріумвірат країни.

«У Китаї існує дуже тісна співпраця між технологічними компаніями і автовиробниками. Я думаю, що це дуже цінне нововведення », - сказав Чжоу Лей, консультант з автомобільних питань в Deloitte Tohmatsu Consulting. «Ці автомобілі повністю відрізняються від традиційних автомобілів. Вони не просто EVs, вони більш персоналізовані з людино-машинним інтерфейсом і дуже складні в програмному забезпеченні ».

Alibaba є піонером нових роздрібних моделей, таких як «автомат для продажу автомобілів», який він відкрив в цьому році в Ford-центрі. Автомат використовує програмний продукт, що забезпечує, без участі продавця-консультанта, розпізнавання обличь при видачі куплених автомобілів, а також автомобілів, які видаються для  триденних тест-драйвів.

Alibaba також є творцем автомобільної бортової операційної системи AliOS, яку іноземні керівники оцінюють поряд з Apple CarPlay або Android Auto.

Бренд Baidu є розробником новаторських систем «безпілотного водіння». Його автономна платформа називається Apollo, можливо, з не дуже тонкому натяком на програму NASA moonshot. Партнерами Apollo є Bosch, Continental, Daimler, Ford і Nvidia.

Компанія Tencent, тим часом, є інвестором електромобілів Nio і Tesla.

«Я бачу, що Китай є лідером», - сказав на відкритті Пекінського автосалону головний менеджер компанії Volkswagen Йоханн Юнгвірт. VW відкрив в цьому році rpd outpost в Пекіні під назвою Future Center Asia, щоб відстежувати останні тенденції і орієнтуватися на стартап-культуру Китаю.

Останнє свідчення китайських амбіцій: плани розвитку ультрасучасного високотехнологічного «розумного міста» Xiongan New Area, побудованого з нуля приблизно в 60 милях на північний захід від Пекіна і населеного машинами. Тут Baidu замкнений в місті в якості реальної лабораторії для тестування великих масивів даних, штучного інтелекту, автономного водіння і підключення в своїх автомобілях. «Ми сподіваємося зробити Xiongan новою моделлю для майбутніх міст світу», - сказав генеральний директор Baidu Робін Лі.