• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Geely закликає до обережності у використанні «безпілотних» автомобілів

Geely закликає до обережності у використанні «безпілотних» автомобілів

18 квітня 2018
Geely закликає до обережності у використанні «безпілотних» автомобілів

Лі Шуфу, голова Zhejiang Geely Holding Group Co., виступаючи на офіційному заході в Пекіні, наголосив на важливості того, щоб автовиробники і уряди ретельно розглядали правила і стандарти, необхідні для забезпечення безпеки людей. За його словами, аварія автономно керованого автомобіля, яка призвела до загибелі пішохода в Сполучених Штатах Америки і викликала хвилю суперечок щодо можливості безпечного використання подібного роду транспортних засобів, підтверджує необхідність вкрай обережного просування по шляху їх розробки, виробництва і практичного використання.

Він сказав: «Один нещасний випадок може затримати прогрес на роки або вбити всю індустрію ... Тому ми повинні рухатися з обережністю - надмірна поспішність буде мати неприємні наслідки. Аварія нагадує нам, що незалежно від того, наскільки швидко ми розвиваємося, безпека є пріоритетом номер один. Якщо безпека не може бути гарантована, автоматичні автомобілі не повинні бути дозволені».

Коментарі фатальною аварії в Темпі, штат Арізона, за участю «безпілотного» автомобіля від Uber Technologies Inc., а також першого смертельного випадку, викликаного використанням автомобіля, що працює в автономному режимі, носять найчастіше самий категоричний характер.

Uber призупинив північноамериканські тести своїх автономних автомобілів після фатального зіткнення 18 березня. Його партнер, виробник чіпів Nvidia Corp, заявив, що він також призупинив тести на автономних автомобілях по всьому світу.

Ця аварія поставила галузь в ситуацію, коли вона повинна з усією переконливістю довести, що її програмне забезпечення і датчики безпечні.

Генеральний директор Volvo Cars Хакан Самуельсон, яка спонсорувала проведення згаданого офіційного заходу, сказав, що нещасні випадки і невдачі нерідко трапляються в будь-якомій новій справі. «Індустрія повинна була рухатися обережно, але відмова від технології була би неправильною відповіддю, враховуючи, що людська помилка також була великим фактором у багатьох зіткненнях. - сказав він. - Технологія була і є найбільш перспективною відповіддю на запобігання нещасним випадкам ».

У Китаї офіційна підтримка цієї нової і перспективної технології залишається дуже сильною. Уряд дав свій дозвіл інтернет-фірмі Baidu Inc. на проведення випробувань «безпілотних» автомобілів на вулицях міста всього через кілька днів після нещасного випадку зі смертельним наслідком в Сполучених Штатах.

Baidu, у якого є власний проект використання автономно керованих автомобілів, названий Apollo, лідирує в Китаї в цій галузі, а уряд прагне йти в ногу з такими глобальними конкурентами, як Tesla Inc. і