• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Електричні автомобілі: Гнучка зарядка

Електричні автомобілі: Гнучка зарядка

12 вересня 2018
Електричні автомобілі: Гнучка зарядка

Вже зовсім не за горами 2020 рік - рік початку періоду поступової відмови від виробництва, а потім і заборони продажів в ряді провідних європейських автомобільних країн і в Китаї автомобілів, що працюють на традиційних джерелах енергії.

Провідні світові автовиробники, про що ми періодично говоримо в наших публікаціях, роблять воістину титанічні зусилля для того, щоб гідно вступити в епоху панування електромобілів, не втративши своїх позицій на світовому автомобільному ринку.

Відрадно відзначити в зв'язку з цим успіхи наших давніх ділових партнерів, китайських автовиробників BYD, Chery і Gееlу.

Також прагнуть не втратити свою частку на ринку і постачальники послуг, пов'язаних з експлуатацією та обслуговуванням автомобілів

У попередній публікації ми писали про створення в Китаї величезною мережі станцій для зарядки електромобілів і про вражаючі темпи її розвитку.

Сьогодні хотілося б ознайомити відвідувачів нашого сайту з тим, що робиться в цьому плані в Великобританії. Тут власники електромобілів незабаром зможуть отримати вигоду з можливості споживання більш дешевої енергії, використовуючи так звану гнучку зарядку.

Регулятор енергоринку країни Ofgem оголосив про плани спонукати власників заряджати чи підзаряджати свої електромобілі в періоди доби, коли електрика в рази дешевше, і активно почав реалізовувати ці плани.

Це може бути в непіковий період, або це може відбуватися в той час, коли генерується багато відновлюваної енергії.

Дешевші тарифи «час доби» вже доступні для 11 мільйонів будинків у Великобританії, де встановлені інтелектуальні лічильники.
В результаті деякі споживачі, наприклад, можуть використовувати безкоштовне електрику в вихідні дні.

Система гнучкою або розумної зарядки також може забезпечити 60-відсоткове збільшення кількості електричних автомобілів, які зможуть підключитися до енергомережі.

Ofgem вважає, що розумне споживання електроенергії може знизити, а згодом і виключити, потребу в будівництві нових електростанцій, і звільнені при цьому фінансові та інші ресурси можна буде ефективно використовувати для інших цілей в інтересах всіх споживачів електроенергії.

«Наші реформи допоможуть більшій кількості користувачів заряджати свої електромобілі і заощадити їх гроші, - сказав Джонатан Беррі, директор по системах і мережах Ofgem. - Наші пропозиції також будуть використовувати переваги електромобілів і інших нових технологій, щоб допомогти більш ефективно управляти енергосистемою і знизити витрати для всіх споживачів ».

Одна з пропозицій Ofgem передбачає, зокрема, використання електромобілів в якості накопичувальних батарей.

Суть цієї пропозиції полягає в тому, що в разі необхідності енергія заряджених батарей автомобілів в разі необхідності може бути повернута в енергосистему. Це буде вигідно і власникам автомобілів, котрі буду отримувати оплату за повернуту електроенергію або кредит на наступні зарядки, і іншим споживачам, які не будуть відчувати нестачу в енергії.

Для того, щоб підключитися до системи гнучкою зарядки власникам електромобілів знадобиться смарт-лічильник, а також смарт-зарядний пристрій для свого автомобіля.